فیزیوتراپی کمردرد موثرترین روش در درمان کمردرد و عامل زمینه ای است که نیاز به مصرف داروهای شیمیایی و جراحی های پرهزینه و پرعارضه را کاهش می دهد.
کمردرد یکی از شایع ترین بیماری هایی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود آن را تجربه کرده اند ، کمردرد مشکلی است که ۸۰ درصد از ما را در مقطعی از زندگی تحت تأثیر قرار می دهد. این می تواند تجربه ای ناتوان کننده و دردناک باشد و ما را از انجام کارهای عادی روزمره در محل کار و خانه دور کرده باشد. در هر زمان، تا یک چهارم بزرگسالان گزارش می دهند که در ۳ ماه گذشته کمردرد را تجربه کرده اند.
عوامل متعددی وجود دارد که خطر ابتلا به کمردرد را افزایش می دهد، که شامل افزایش سن، نامناسب بودن، باردار بودن، افزایش وزن، ژنتیک خاص، داشتن یک شغل سنگین و مشکلات سلامت روان می شود.
فیزیوتراپی کمردرد علاوه بر این که می تواند درد را تسکین دهد به درمان عامل زمینه ای نیز کمک زیادی می کند.
هر گونه ساختار ایجاد کننده درد در ستون فقرات کمری ممکن است باعث کمردرد شود. درد می تواند از ناراحتی خفیف تا درد شدید با علائم تابشی که به عنوان درد رادیکول یا رادیکولوپاتی نیز شناخته می شود، متفاوت باشد.
کمردرد گاهی اوقات می تواند با بی حسی و یا سوزن سوزن همراه باشد.
کمردرد می تواند ناشی از شرایط مختلفی باشد. برای اکثر بیماران هیچ تشخیص واضحی را نمی توان تایید کرد.
علل غیر اختصاصی یا ناشناخته، از جمله کشیدگی یا رگ به رگ شدن، بیش از دو سوم کمردرد مزمن را تشکیل می دهند.
یک چهارم بیشتر از کمردرد مزمن مربوط به علل مکانیکی مانند شرایط مرتبط با ریشه عصبی (رادیکولوپاتی)، شرایط دژنراتیو یا فتق یا پارگی دیسک است.
اکثر دورههای کمردرد حاد هستند، به این معنی که بیشتر علائم در عرض شش هفته پس از شروع دوره کمردرد برطرف میشوند.
اگر درد تا ۱۲ هفته طول بکشد و دوباره عود کند، به آن درد زیر حاد گفته می شود.
اگر دوره کمردرد بیش از ۳ ماه طول بکشد، درد مزمن توصیف می شود. این بدان معنا نیست که شما همیشه آن را خواهید داشت، اما این دورهها معمولاً به مدیریت درد و درمان شدیدتری برای رفع علائم نیاز دارند.
خبر خوب این است که اغلب چیزی برای ترس وجود ندارد، و با گذشت زمان و یک برنامه تمرینی یا بارگذاری تدریجی، می توانید به بهبودی کامل از قسمت کمردرد خود برسید. در واقع، تحقیقات نشان می دهد که ۹۰ درصد از افراد مبتلا به کمردرد در عرض ۶ هفته بهبود می یابند.
فیزیوتراپیست ابتدا یک ارزیابی کامل از ستون فقرات شما انجام می دهد و یک برنامه مدیریت مناسب را با شما در میان می گذارد. ارزیابی شامل بررسی تحرک، انعطاف پذیری و قدرت در اطراف ستون فقرات و باسن است.
اغلب تصویربرداری ضروری نیست، اما در صورت نیاز، فیزیوتراپیست شما می تواند شما را برای عکسبرداری با اشعه ایکس معرفی کند. اگر به تصویربرداری پیشرفته تری نیاز باشد، مانند ام آر آی یا سی تی اسکن، می توان شما را به یک متخصص ارجاع داد.
مدیریت کمردرد بستگی به علائمی دارد که با آن مواجه می شوید. اولین خط درمان مدیریت درد است و شما را دوباره به حرکت وا می دارد.
متخصص فیزیوتراپی کمردرد از متدها و مدالیته های مختلفی بهره می برد.
گرما و سرما درمانی می توانند درد را تسکین دهند.
فیزیوتراپیست با توجه به شرایط بیمار ، از تکنیک های درمان دستی ، سوزن خشک ، لیزر تراپی ، مگنت تراپی و کشش ستون فقرات بهره می برد.
در صورت وجود کمردرد به ندرت عمل جراحی ضروری است. جراحی ستون فقرات چیزی نیست که به راحتی انجام شود و فقط برای کسانی که علائم خاصی دارند و در مواردی که یک برنامه درمان محافظه کارانه جامع نتوانسته علائم شما را برطرف کند توصیه می شود.
کلمات مرتبط :
فیزیوتراپی کمردرد – درمان کمردرد با فیزیوتراپی – فیزیوتراپی ستون فقرات – فیزیوتراپی در نارمک – فیزیوتراپی خوب در شرق تهران