لیزر کم توان
لیزر کم توان
نوامبر 20, 2021
التهاب تاندونهای شانه
التهاب تاندونهای شانه
نوامبر 21, 2023

التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای کف پا

التهاب فاشیای کف پا یکی از شایع ترین بیماری های اسکلتی عضلانی است که در پا دیده می شود. فاشیای کف پا، یک نوار بافت قوی است که از قسمت پایین پای شما از استخوان پاشنه (پالکانئوس) تا مفاصل گوی پای شما (مفاصل متاتارسو-فالانژیال) می‌گذرد. .

فاسیای پلانتار سه نقش اصلی در پا دارد.

  • جذب شوک
  • حفظ ارتفاع قوس
  • ارائه مکانیسم مورد نیاز برای فشار دادن به هنگام قدم زدن در راه رفتن و دویدن.

هنگامی که فاسیای کف پا تحت فشار قرار می گیرد، به صورت غیر طبیعی، بیش از حد یا در طول مدت طولانی می تواند آسیب ببیند. این می تواند منجر به التهاب و درد شود که معمولاً در نزدیکی اتصال آن به استخوان پاشنه قرار دارد.

در مراحل اولیه این بیماری معمولاً درد فقط پس از دوره‌های استراحت یا بعد از ورزش احساس می‌شود. با این حال، با پیشرفت این بیماری، می‌تواند به طور فزاینده‌ای ناتوان‌کننده شود و درد در طول فعالیت‌های عادی زندگی روزمره وجود داشته باشد.

علائم التهاب فاشیای کف پا

  • درد پاشنه با مراحل اولیه بعد از استراحت طولانی مدت یا بعد از خواب.
  • کاهش توانایی در آوردن پا به سمت ساق پا (دورسی فلکشن).
  • احساس سفتی در پشت مچ پا – در تاندون آشیل.
  • درد هنگام نپوشیدن کفش افزایش می یابد.
  • راه رفتن از پله می تواند تشدید کننده باشد.
  • حساسیت پاشنه پا

دلایل و عوامل خطر

فاشئیت کف پا وضعیتی است که معمولاً از طریق یک فرآیند دژنراتیو ناشی از استفاده بیش از حد ایجاد می شود. طیف گسترده‌ای از جامعه می‌توانند به التهاب کف پا مبتلا شوند و تعدادی از عوامل خطر وجود دارد که می‌توانند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند. آنها عبارتند از؛

  • فعالیت هایی مانند دویدن.
  • تغییر بیومکانیک پا (کف پای صاف یا قوس بیش از حد بالا).
  • اضافه وزن داشتن.
  • مشاغلی که با ایستادن طولانی مدت در طول روز همراه هستند.
  • کفش ضعیف که حمایت مناسب از پاها نمی کند.
  • با افزایش سن به دلیل دژنراتیو/آسیب شدن ماهیچه های پا شایع تر است.

این عوامل خطر، مکانیک پا را تغییر می‌دهند و بارهایی را روی فاسیای کف پا وارد می‌کنند که برای مقابله با آن‌ها مجهز نیست. به دلیل تغییر در بار نیرو و جهت، فاسیای کف پا ممکن است آسیب ببیند. در طی یک دوره زمانی طولانی این می تواند منجر به تغییرات مزمن در بافت شود که منجر به التهاب کف پا می شود.

اسکن اولتراسوند به طور معمول برای تایید تشخیص فاشیای کف پا استفاده می شود. در صورت پیدا شدن، اسکن تورم فاسیای کف پا و گاهی در شرایط مزمن، کلسیفیکاسیون یا پارگی در بافت را نشان می دهد. اسکن اشعه ایکس نیز به طور مکرر مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند وجود خار استخوانی را در نزدیکی محل اتصال فاسیای کف پا روی استخوان پاشنه نشان دهد.

در حالی که خار پاشنه می‌تواند مربوط به کشش غیر طبیعی روی پا و فاسیای کف پا باشد، اما در پاهای سالم بدون درد مشاهده شده است. بنابراین، وجود خار پاشنه همیشه نمی تواند حکم دقیقی از علت درد ارائه دهد یا تشخیص فاشئیت کف پا را بیشتر تایید کند.

درمان التهاب فاشیای کف پا

التهاب کف پا می تواند بسیار ناتوان کننده و دردناک باشد. بنابراین، تسکین دهنده است که بدانید، اکثر افرادی که از این عارضه رنج می برند را می توان با کاهش قابل توجه علائم از طریق فیزیوتراپی به طور موثر درمان کرد.

مانند بسیاری از شرایط، هر چه مدت زمان طولانی تری وجود داشته باشد، اغلب بهبودی بیشتر طول می کشد و به همین دلیل است که مداخله زودهنگام همیشه مهم است.

در مراحل اولیه کنترل درد، التهاب و محافظت از بافت آسیب دیده از اهمیت بیشتری برخوردار است. هنگامی که علائم اولیه کاهش یافت، زمان بازگشت تدریجی به عملکرد واقعی است.

بازیابی دامنه حرکتی، کنترل وضعیت پا، افزایش قدرت و تسکین درد از اهداف فیزیوتراپی در درمان این عارضه هستند.

گاهی اوقات کشیدن و حرکت دادن پا در صبح قبل از بلند شدن از رختخواب مفید است تا از پاسخ اولیه درد در صبح جلوگیری شود و از اولین قدم‌ها در صبح عملکرد بهتری داشته باشد. هر قدم غیرعادی، لنگی یا تغییر الگوی راه رفتن، زمان بهبودی کامل را به تاخیر می اندازد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی خار پاشنه پا – درمان خار پاشنه پا – فیزیوتراپی خوب در شرق تهران